Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salamilindad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag använde dom färdigskurna, djupfrysta laxfiléerna

Ingredienser

Instruktioner

Dela laxen i portionsbitar och krydda runt om med fänkålsfrön, salt och peppar. Linda salamiskivor runt laxbitarna. Grilla laxen på direkt glöd på grillgallret eller på en grillbricka. Rör inte laxen förrän det blivit en grillyta. Vänd och grilla samtliga sidor, 6–8 min totalt. Laxens mitt får gärna vara lite rosa. Perfekt resultat blir det med en inner- temperatur på 55°. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.