Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med bacon, kantareller, fetaost m.m.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vi blev sugna på en paj och gjorde en på lite av varje som vi hade hemma och det blev så gott så då bestämde jag mig för att dela med dig och kanske inspirera till fler "restpajer".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen, bäst tycker jag det går i en matberedare och blandar mjöl och smör till en smulig deg och droppar i vatten till lagom konsistens. Platta ut degen och lägg i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  2. Stek kantareller och bacon och låt svalna lite. Vispa ihop ägg och mjölk och grädde. Smula fetaosten och hacka tomaterna och blanda i äggblandningen. Blanda i bacon och kantareller samt salta och peppra.
  3. Ta fram pajdegen och tryck ut den i en pajform, klä kanterna med folie och nagga den samt grädda i ca 10 min i 250 grader.
  4. Sänk värmen till 200 grader och ta ut pajformen. Häll i smeten och grädda i ca 30 minuter till. Servera gärna med sallad och tomater.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • uppbot 23 februari 2013

    Blev jätte gott! Jag tog dubbelt med bacon. Min son tog tre gånger och han gillar inte paj egentligen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.