Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lab Kai (Kyckling färsk sallad)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lätt och mycket gott. Har provat denna rätt när jag hade tjejträff och det var mycket omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ½ dl vatten i en gryta tillsammans med köttet. Ta av gryta från spisen när köttet är klart.
  2. Lägg i alla ingredienser utan mynta i grytan och blanda väll. Smaksätt med fisksås och limejuice. Tillsist blanda i krossade stek ris och mynta.
  3. Servera med isberg sallad eller gurka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sipika 29 december 2011

    Vad är krossade stek ris ?

  • agneelsa 29 april 2012

    Hallå! Stekt ris gör du så här: Värm en stekpanna, häll i 2-3msk ris (ej kokt) . Skaka stekpannan så att det bränns jämt. När det är mörkbrunt är det klart. Ta upp lite ris åt gången och krossa i mortel. Det behöver inte malas sönder, bara så att det blir lite mindre bitar. Det luktar lite märkligt när man steker riset men det är faktiskt jättegott i denna rätt. Har t.o.m ätit en variant på rå oxfile som var en smaksensation.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.