Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostbakad lax med ungspotatis och rödlök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Supergod, passar utmärkt att servera till nyårsmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och skala löken, dela sedan dessa på hälften gnid in dom med ca 1 msk olivolja på den delade sidan. Lägg i en ugnsfast form med den delade sidan uppåt.
  2. Ställ in potatis och lök i ugnen, klara efter ca 30-45 min, när det blivit en fin ljusbrun yta och potatisen är mjuk, känn efter med en tandpetare.
  3. Mosa fetaosten och blanda med 1 msk olivolja och timjan.
  4. Lägg laxen med skinnsidan nedåt, gör ett snitt i laxen så att det blir som en ficka hela vägen, fyll sedan fickan med fetaosten. Placera laxen på en ugnsfast form och ställ in i ugnen när potatis och lök är halvklar, då blir allt klart samtidigt.
  5. Salta potatisen och löken när den är klar. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.