Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintrig sallad med brysselkål , feta och apelsin

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fräsch och god sallad (som även passar på julbordet). Servera annars gärna med kryddiga korvar och en smaksatt Creme Fraiche. Källa: Tidningen Buffé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten.
  2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala apelsinen med kniv. Dela på mitten och skär i skivor. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skär fikonen i strimlor.
  4. Blanda brysselkål, bulgur och persilja i en skål tillsammans med 2 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
  5. Lägg upp på ett stort fat. Toppa med apelsin, fikon, smulad fetaost, granatäppelkärnor och lätt krossade valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.