Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ensaladilla Rusa - Rysk sallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En typisk tapas rätt i Spanien men spanjorerna äter den tillochmed som ensamrätt med bara lite sallad och bröd till. Precis som alla nationella rätter finns det lika många recept som kockar på denna sallad. Här kommer min variant.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis och morötter - dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Lägg upp på ett skärbräde och hacka till små bitar. Salta lite. Hacka oliverna och finfördela tonfisken i en bunke. Tillsätt potatisen och morötterna och rör om tills det blir en "gegga". Potatisen får gärna mosas sönder. Blanda i äggen hackad i mindre bitar (varje ägg delat i 8-10 bitar dvs inte allt för finhackad). Tillsätt salt och olivolja vid behov och bred ut blandningen på en djupare tallrik. Bred ett lager majonnäs över innan salladen ska ätas. Garnera med hela oliver, ägghalvor, fint skurna paprika skivor och sallad. När man tar för sig av salladen blandar man in majonnäsen i salladen och äter gärna med ett gott vitt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elisabeth345 18 april 2010

    Jag bjöd på detta och det var jättegott och kommer att göra det igen, tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.