Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till den varmrökta fisken.
Instruktioner
- Fänkål:
Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 minuter.
- Koka potatisen mjuk och låt den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.
- Kärna ur och tärna vattenmelonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.
- Lägg upp alla ingredienser i olika skålar så får var och en göra sin egen sallad. Toppa med olivolja, flingsalt, nymald svartpeppar. Servera eventuellt bröd till.
Publicerat den
22 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar