Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med varmrökt fisk, vattenmelon, picklad fänkål och dillpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vattenmelon och picklad fänkål blir friskt och knaprigt gott till den varmrökta fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fänkål: Koka upp ättika, socker, vatten och fänkålsfrön och låt kallna. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Vänd ner fänkålen i lagen och låt dra ca 30 minuter.
  2. Koka potatisen mjuk och låt den svalna. Skär den i tjocka skivor. Mixa ingredienserna till dilloljan och vänd ner potatisskivorna.
  3. Kärna ur och tärna vattenmelonen. Strimla gurkan. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Rensa och plocka fisken i mindre bitar.
  4. Lägg upp alla ingredienser i olika skålar så får var och en göra sin egen sallad. Toppa med olivolja, flingsalt, nymald svartpeppar. Servera eventuellt bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.