Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad Tusen och en natt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vacker sallad med kryddiga mandlar och granatäppelkärnor. Salladsbladen kan sköljas, torkas och förvaras i en plastpåse med luft i kylen. Mandeln kan rostas i förväg, dressingen kan också förberedas. Vänd bara samman salladen i sista stund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladen och kör i salladsslunga eller torka av på handduk. Riv i bitar. Skala och skär apelsinerna i bitar, skär ev bort hinnorna.
  2. Hacka mandeln grovt, rosta i torr stekpanna på svag värme med fänkålsfrön och chiliflingor.
  3. Rör samman balsamvinäger och olivolja. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Vänd ihop sallad, apelsin och granatäppelkärnor strax före serveringen.
  4. Strö över den rostade mandeln och ringla över dressingen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jennyolsson57 30 november 2011

    Mumsigt! Ganska söt sallad men mycket god. Jag lade till lite sirap när jag rostade nötterna så att de blev lite kanderade nästan. Känns lite juligt på nåt sätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.