Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vitlöksdoftande kyckling med bräserad sallad.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härlig kyckling med touch från Nigella

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kyckling: Värm ugnen till 160°. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form. Dela citronerna i stora klyftor. Stoppa ner vitlöken i hela klyftor tillsammans med citronklyftorna och timjan (dra av bladen längs med timjanstjälken så faller de lätt av). Häll över oljan och blanda allt väl. Kontrollera så att kycklingbitarna ligger med skinnsidan upp.
  2. Stänk över det vita vinet och krydda med svartpeppar. Täck formen ordentligt med aluminiumfolie och ställ den i ugnen i ungefär två timmar.
  3. Tag bort folien när de två timmarna har gått, och höj värmen till 200°. Låt kycklingen få färg under ytterligare 30-45 minuter.
  4. Tag ut formen och garnera rätten med några timjanskvistar.
  5. Sallad: Värm ugnen till 200°. Putsa salladshuvudena och lägg dem i en ugnsfast form. Se till att de ligger tätt tillsammans och häll över hönsbuljongen. Ringla över oljan och strö över timjanbladen. Salta och peppra.
  6. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in formen i ugnen. Låt salladshuvudena stå tills de mjuknat, cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 20 augusti 2013

    Kycklingen blev fantastisk mör men det var något med smaken som inte föll familjen på läppen. Men jag kommer helt klart ta med mig sättet att tillaga kyckling men med en annan smaksättning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.