Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salladsdressing med basilika, citron och vitlök

 
Skriv ut

En av två stapeldressingar i mitt kök. Finns alltid klar i kylskåpet. Hinner aldrig bli gammal :D Glasflaskorna som Druvan använder, är synnerligen lämpade som dressingflaskor, eftersom de har två lock; ett stort och ett litet till pipen i det stora locket, vilka båda håller tätt under skakningen. Jag köper Druvans vinäger – bara för att komma över flaskorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt.
  2. Vill man ha mer vitlökssmak än den som finns i vinägern – pressa efter tycke och smak.
  3. Den emulgeringseffekt som senapen ger, håller i sig bara en kort stundt, så i vila kommer dressingen obönhörligen att separera. Den återgår dock till emulsion efter ett par skakningar och är rimligt stabil när den hälls över sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.