- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod gratäng med lite kalorier, som jag älskar och vill ha mycket av. Brukar göra den när jag är på semester utomlands, för det är så enkelt att göra den.
Finns det inte ugn att tillgå, så koker jag den bara lite längre i stället (6-8 minuter) och bjuder den direkt från grytan.
Instruktioner
- Koka pastan i mycket vatten och lite salt.
Dela baconskivorna på mitten och fräs bacon och purjolök i en stekpanna (det behövs inget extra fett).
Tillsätt squash, svamp och hackad paprika och låt det steka med så att det blir mjukt.
Rör ner mjölken och krydda med salt, peppar och chilli grillkrydda.
Lägg ner den kokta pastan i grytan och rör om allt väl.
Låt det puttar i grytan under omrörning i cirka 5 minuter
Häll upp gratängen i en smord ugnsfast form och strö över ost.
Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
- Sallad:
Riv eller skär salladen i bitar, klyfta tomaterna och skiva gurkstavar samt skiva tunna skivor purjolök.
- Salladssås:
Lägg crème fraichen i en skål rör i riven pepparrot och krydda försiktigt med salt svartpeppar socker och Italiensk salladskrydda eller chilli grillkrydda. Servera såsen till salladen.
- Smaklig spis!
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott