Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsa från Nevada

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En vän till mig från Reno i Nevada, gav mig detta recept. Den blir fantastiskt mycket bättre än de färdiga du kan köpa i affären. Dessutom innehåller de köpta mycket sällan koriander, vilket min vän hävdar är mycket viktigt för att göra en genuin Tex-Mex salsa. Om du ska ha fest för många går receptet utmärkt att skala upp.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka salladslöken och koriandern. Krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av din kockniv och hacka dem fint. Blanda alla ingredienserna i en glasburk med lock. Skruva åt locket och ställ burken i kylskåpet till nästa dag. Smaka av med mera salt och tabasco om det behövs. Det går givetvis att servera salsan med en gång men den blir väldigt mycket bättre dagen efter när smakerna fått chans att gifta sig med varandra. Hetare variant: Kärna ur och finhacka en eller två färska gröna chilis och tillsätt tillsammans med övriga ingredienser. Fruktigare variant: Kiwi eller nektariner fungerar bra att skära i mindre bitar och blanda i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.