Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salt chokladglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det finns ett sätt att få choklad att smaka ännu godare: att tillsätta lite salt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker pösigt med en elvisp. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången och fröna. Låt det sjuda på lägsta värmen i 5 minuter. Låt svalna helt innan du tar upp vaniljstången och slänger den.
  2. Blanda mjölkblandningen med äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt saltet, vispa i smeten. Häll smeten i en glassmaskin. Kör tills det tjocknar. Oftast brukar man behöva frysa glassen ytterligare ett par timmar. Ös i så fall upp smeten och fördela den i en låg form och frys någon timme.
  3. Servera i fina strutar som du vänt i smält choklad och färgat socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.