Det finns ett sätt att få choklad att smaka ännu godare: att tillsätta lite salt!
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker pösigt med en elvisp. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med vaniljstången och fröna. Låt det sjuda på lägsta värmen i 5 minuter. Låt svalna helt innan du tar upp vaniljstången och slänger den.
- Blanda mjölkblandningen med äggsmeten. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt saltet, vispa i smeten. Häll smeten i en glassmaskin. Kör tills det tjocknar. Oftast brukar man behöva frysa glassen ytterligare ett par timmar. Ös i så fall upp smeten och fördela den i en låg form och frys någon timme.
- Servera i fina strutar som du vänt i smält choklad och färgat socker.
Publicerat den
31 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar