Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fisksoppan är lagad på lax eller flera sorters fisk och blir mustig och smakrik. Saltgurka och gurkspad, kapris och oliver står för den härliga sältan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och gurka i tärningar.
  2. Fräs löken i oljan 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelstark värme 5 minuter. Tillsätt gurka, tomatpuré, lagerblad, pepparkorn och söndersmulade buljongtärningar och fräs under omröring 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud på ganska svag värme i 10 minuter.
  3. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Tillsätt oliver, kapris, kaprisspad och syltlök, sjud 5 minuter. Lägg i fisken och sjud ca 5 minuter. Smaka av. Servera med citronskivor, salladslök och crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.