Den här fisksoppan är lagad på lax eller flera sorters fisk och blir mustig och smakrik. Saltgurka och gurkspad, kapris och oliver står för den härliga sältan.
Instruktioner
- Putsa laxen och skär den i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och gurka i tärningar.
- Fräs löken i oljan 2-3 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Fräs på medelstark
värme 5 minuter.
Tillsätt gurka, tomatpuré, lagerblad, pepparkorn och söndersmulade buljongtärningar och fräs under omröring 2-3 minuter. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud på ganska svag värme i 10 minuter.
- Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Tillsätt oliver, kapris, kaprisspad och syltlök, sjud 5 minuter. Lägg i fisken och sjud ca 5 minuter. Smaka av.
Servera med citronskivor, salladslök och crème fraiche.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar