Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredriks saltgurka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Lätt att göra och smaskig så det förslår.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite.
  2. Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk.
  3. Häll i senapskornen, cayennepepparn och natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.
  4. Behöver stå i ca 2-3 dagar innan man äter den. Förvara svalt.
  5. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.