Supergoda små saltgurkor...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Enkel att göra och verkligen god, trots att jag uteslöt bladen.
Nu har de första Västerås gurkorna skördats i mitt land och jag har samma recept på papper innan, så nu har jag ditt på datorn, perfekt. Ett tips om man har lite mer bråttom att äta gurkorna (vilket vi har, man har ju längtat till sommarens snabb saltade gurkor) är att skiva en del gurkor i ätstora bitar. TACK för ett toppenrecept!
Vi fick den oerhört salt! Har spätt ut med ½ l vatten och lite mer socker, hoppas den blir lagom av det. Krispig och god var den annars.
Jag har ändrat receptet efter min pappas recept, och där ska det vara ättika med och dillblad istället för dillkronor.
Hur länge kan man spara dess gurkor? Hela vintern eller bara några veckor?