Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltimbocca alla romana

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lätt att laga och ugnen gör det mesta av jobbet. 485 kcal/person

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatisen: Skrubba skalet ordentligt rent, skär i klyftor. Vänd i 1 krm torkad salvia, oregano, salt, peppar och olja.
  2. Ugnstek i 200 grader i 35 minuter.
  3. Köttet: Banka ut schnitzlarna och lägg på ett blad salvia och en halv skiva parmaskinka på ena sidan. Vänd försiktigt i mjöl.
  4. Smält smöret och stek i varm panna ett par minuter på varje sida, tills de fått färg, börja med "skinksidan". Peppra och tag ur från pannan.
  5. Vispa ur pannan med det vita vinet och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka schnitzlarna så att de blir varma igen.
  6. Servera genast med den goda skyn och potatisklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.