Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltkokt potatis med mojosås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

I Spanien serverar man ofta en het, röd sås till saltkokta småpotatisar, med så mycket salt i kokvattnet att potatisarna blir arrugada, rynkiga eller skrynkliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna. Sätt in dem i ugnen i 175 grader och låt dem torka medan du gör såsen: Hetta upp en tjockbottnad kastrull på plattan. Rosta spiskumminen ett ögonblick tills doften släpper loss. Tillsätt olja och släpp ner vitlök (om så önskas), spansk peppar och paprika.
  2. Fräs 2 minuter under omrörning. Häll i tomatkross, tillsätt salt och vinäger. Koka ihop i 5 minuter. Mixa till en slät sås och droppa under tiden i oljan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aeb610 8 juni 2008

    Supergott!

  • Mariana 27 juni 2011

    Precis som på restaurang! Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.