I Spanien serverar man ofta en het, röd sås till saltkokta småpotatisar, med så mycket salt i kokvattnet att potatisarna blir arrugada, rynkiga eller skrynkliga.
Instruktioner
- Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna. Sätt in dem i ugnen i 175 grader och låt dem torka medan du gör såsen:
Hetta upp en tjockbottnad kastrull på plattan. Rosta spiskumminen ett ögonblick tills doften släpper loss. Tillsätt olja och släpp ner vitlök (om så önskas), spansk peppar och paprika.
- Fräs 2 minuter under omrörning. Häll i tomatkross, tillsätt salt och vinäger. Koka ihop i 5 minuter.
Mixa till en slät sås och droppa under tiden i oljan.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott!
Precis som på restaurang! Jättegott!