Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltkringlor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Det här är ett gott frukostbröd med en spännande och salt struktur. I Sydtyskland äter man ofta den här typen av kringla till lunch, gärna med salami, lax eller färskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Blanda bakpulvret väl med mjölet. Rör ihop ingredienserna och arbeta degen cirka 5 minuter tills den är jämn och fin. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Dela degen i 18 bitar. Forma degbitarna till smala rullar. Låt rullen vara lite tjockare på mitten och tunnare ute i ändarna. Forma rullarna till kringlor. Låt kringlorna jäsa 15 minuter.
  4. Koka upp vatten och salt till saltlaken. Doppa ett par kringlor åt gången i det sjudande saltvattnet, cirka 10 sekunder eller tills de har blivit så fasta att man kan ta upp dem med en hålslev utan att degen fastnar.
  5. Lägg kringlorna på en ren kökshandduk så att väskan under dem sugs upp.
  6. Lägg kringlorna på en bakpappersklädd eller oljesmord plåt. Pensla dem med ägg och strö över salt och lite kummin. Snitta med en skarp kniv i den tjockaste delen av kringlan. Grädda i övre delen av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.