Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

De här smakrika biffarna är en italiensk lek med en svensk klassiker.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: biff, pannbiff

Ingredienser

600 g nötfärs
3/4 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
1 ägg
½ dl hackad salvia
Smör
Salt
Peppar

Tomat- och löksky:
2 gula lökar
2 tomater
2 tsk farinsocker
2 msk konc kalvfond
3 dl vatten

Potatis:
700 g potatis av fast sort
25 g smör
1 dl riven Västerbottensost

Tillbehör:
Vitkål
Morötter
Rucola

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
393
Sparat:
6

Gör så här

Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°.

Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form, pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö över osten.

Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Biffar:
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 5-10 minuter. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar i mjölk- och ströbrödblandningen.

Forma 8 biffar av smeten.
Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan.

Tomat- och löksky:
Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomater i grova tärningar. Bryn löken i 1 msk smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg.
Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut.

Tillsätt fond, vatten, tomater, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Låt koka ihop ca 4 minuter.

Lägg ner biffarna i stekpannan, sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara.

Servera med potatisen och en sallad med vitkål, morötter och rucola.

LIKNANDE RECEPT

Pannbiffar recept
av fenne
över 2 månader
av alvig
över 2 månader
över 2 månader
av maxxess
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.