X

Salviakryddade pannbiffar med ostpotatis

De här smakrika biffarna är en italiensk lek med en svensk klassiker.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: biff, pannbiff
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225°.

Smält smöret. Skala potatisen och dela dem på längden om de är stora. Lägg i en ugnssäker form, pensla potatisen med smöret. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Strö över osten.

Tillaga ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

Biffar:
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 5-10 minuter. Skala och riv eller finhacka löken. Blanda ner lök, färs, ägg, salvia, 1 tsk salt och 2 krm peppar i mjölk- och ströbrödblandningen.

Forma 8 biffar av smeten.
Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida i en stor stekpanna med lock. Ta upp dem och lägg åt sidan.

Tomat- och löksky:
Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär tomater i grova tärningar. Bryn löken i 1 msk smör i stekpannan ca 2 minuter, tills den fått lite färg.
Tillsätt sockret och låt det karamellisera någon minut.

Tillsätt fond, vatten, tomater, 2 krm salt och 1 krm peppar.

Låt koka ihop ca 4 minuter.

Lägg ner biffarna i stekpannan, sjud ca 10 minuter under lock, tills biffarna är klara.

Servera med potatisen och en sallad med vitkål, morötter och rucola.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Nötfärs, Mjölk, Ströbröd, Gul lök, Ägg, Salvia, Smör, Salt, Peppar, Gula lökar, Tomater, Farinsocker, Kalvfond, Vatten, Potatis av fast sort, Smör, Riven Västerbottensost, Vitkål, morötter, ruccola
Visningar:
447
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Pannbiffar recept
Pannbiffar.
av fenne
över 2 månader
Ugnsbakad fetao..
av alvig
över 2 månader
Pannbiff med lö
över 2 månader
Kebabsplit, hem..
av maxxess
över 2 månader
Elsebeths Crebi
över 2 månader
Köttfärslimpa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.