- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En doft- och smakupplevelse med inspiration från Italien. Kycklinglårfiléer får puttra i vin med syrliga tomater och salvia, en ljuvlig sky att doppa rostat vitlöksbröd i. Vill du ha rätten matigare kan du servera pasta till.
Instruktioner
- Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra på insidan. Dela skinkskivorna på längden, lägg varje kycklingfilé i ena änden av en skinkskiva och rulla ihop. Fäst ev. med tandpetare.
- Bryn filéerna runt om i olja i en stor panna (gärna med hög kant) ca 4 minuter. Tillsätt vin, smulad buljongtärning, salviablad och tomater. Låt puttra under lock på svag värme ca 12 minuter.
- Vitlöksbröd:
Rosta brödskivorna, pensla på olivolja och gnid dem med en skalad vitlöksklyfta.
- Vänd försiktigt ner spenaten i skyn strax före servering. Servera med rostat vitlöksbröd, oliver och eventuellt pasta..
Publicerat den
29 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar