Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviakyckling med parmaskinka och vitlöksbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En doft- och smakupplevelse med inspiration från Italien. Kycklinglårfiléer får puttra i vin med syrliga tomater och salvia, en ljuvlig sky att doppa rostat vitlöksbröd i. Vill du ha rätten matigare kan du servera pasta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra på insidan. Dela skinkskivorna på längden, lägg varje kycklingfilé i ena änden av en skinkskiva och rulla ihop. Fäst ev. med tandpetare.
  2. Bryn filéerna runt om i olja i en stor panna (gärna med hög kant) ca 4 minuter. Tillsätt vin, smulad buljongtärning, salviablad och tomater. Låt puttra under lock på svag värme ca 12 minuter.
  3. Vitlöksbröd: Rosta brödskivorna, pensla på olivolja och gnid dem med en skalad vitlöksklyfta.
  4. Vänd försiktigt ner spenaten i skyn strax före servering. Servera med rostat vitlöksbröd, oliver och eventuellt pasta..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.