Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sambal - Kotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Enkelt & Gott! Köttbitarna blir riktigt möra och fina. Smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem brevid varandra.
  3. Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde (vilket ja rekomenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mera grädde.
  4. Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
  5. Stek i mitten av ugnen i 175 grader i 90 minuter. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är färska eller tinade.
  6. Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.