Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sannas Bästa Kladdkaka m. choklad- och kaffeglasyr

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är alltså min bästa kladdkaka! Därför vill jag att ALLA ska kunna ta del av den. Den är även väldigt enkelt! Helt super alltså!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkaka
  2. Sätt ugnen på 160° Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans. Blanda försiktigt. Smöra och bröa en form (ca 25 cm i diameter) Häll smeten i formen och grädda i ca 24 minuter i mitten av ugnen.
  3. Tips. Denna smet blir väldigt "hård", men den ska vara så fast att det kanske ser konstigt ut. Man får liksom "breda" ut den i formen. Använd aldrig elvisp när du gör en kladdkaka, för bubblorna som blir gör att kakan blir torr och sunkig.
  4. Choklad- och kaffeglasyr
  5. När kladdkakan har svalnat är det dags för glasyren. Blanda noga ihop de torra ingredienserna, se till att det inte finns några klumpar i florsockret. Smält smöret och häll det tilsammans med kaffet i de torra ingredienserna. Blanda noga. Bred ut glasyren över kakan och låt stelna.
  6. Tips. Glasyrsmeten är ganska snål, så vill man ha mer glasyr än "bara" ett tunnt lager på toppen av kakan så råder jag till att göra en dubbel sats.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mazzarinen 13 maj 2012

    Jag bakade denna kaka igår och måste säga att den var väldigt god! :) Kommer definitivt göras igen. Tack för receptet!

  • Saggan 5 januari 2014

    Godaste kladdkakansdag jag vet!!!!!! Mmm! Hyfsat änkel och SUPERGOD! Gör den väldigt ofta! Eftersom att jag har en allergi gör jag den mjölkfri och serverar den ofta med soyagrädde och varma hallon!!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.