Börja med att koka rotfrukterna i cirka 10 minuter i buljongen tills de är mjuka och häll av vattnet. Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i panna utan fett, låt rinna av på ett hushållspapper
Pannbiff
Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla i några minuter. Lägg i färs, salt, ägg samt peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget 2-3 minuter på varje sida, tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den
Lökfräs
Stek löken i lite av smöret i en vid kastrull tills den har fått fin färg. Späd med lite vatten och salta. Låt den sjuda under lock tills den blir mjuk.
Rotfruktskross
Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen. Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.
Smaka av skyn med lite kinesisk soja och häll skyn över biffarna i formen. Gratinera lådan i övre delen av ugnen i någon minut i 225 grader tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering