Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sashimisås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna sås serveras framförallt till sashimi (japans rå fisk) men passar utmärkt till t ex teriyaki.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vitlöken och chilifrukten. Rosta sesamfröna i en torr panna (de skall bli lite bruna). Riv skalet (bara det gröna) på limen och pressa ur saften.
  2. Blanda soya, vatten, honung, chili, sesamolja, sesamfrön, koriander, vitlök, limesaft och limeskal i en skål. Smaksätt ev. med lite mer honung och lite peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.