Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sataybiff från Malaysia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en moderniserad variant av den asiatiska versionen. Både smak och näringsinnehållet har förbättrats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nötter, urkärnade chilifrukter, skalad vitlök, kokosmjölk, citronsaft, ingefära, gurkmeja och currypasta i en matberedare och kör blandningen till en pasta. Tillsätt vatten så att såsen får en simmig konsistens.
  2. Putsa köttet och skär det i 5 cm långa strimlor.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Skala och grovhacka löken. Fräs kött och lök tills köttet fått en vacker brun färg.
  4. Skala och tärna potatisen. Tillsätt potatisen till grytan och hälften av såsen. Låt allting fräsa i 2-3 minuter. Rör om då och då.
  5. Skölj och tärna auberginen grovt. Rör ner buljong och aubergine. Sjud grytan i ytterligare 15 minuter. Vänd ner broccolibuketterna. Smaksätt med salt och red av med lite maizena utrört i vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.