Det här är en moderniserad variant av den asiatiska versionen. Både smak och näringsinnehållet har förbättrats.
Instruktioner
- Lägg nötter, urkärnade chilifrukter, skalad vitlök, kokosmjölk, citronsaft, ingefära, gurkmeja och currypasta i en matberedare och kör blandningen till en pasta. Tillsätt vatten så att såsen får en simmig konsistens.
- Putsa köttet och skär det i 5 cm långa strimlor.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Skala och grovhacka löken. Fräs kött och lök tills köttet fått en vacker brun färg.
- Skala och tärna potatisen. Tillsätt potatisen till grytan och hälften av såsen. Låt allting fräsa i 2-3 minuter. Rör om då och då.
- Skölj och tärna auberginen grovt. Rör ner buljong och aubergine. Sjud grytan i ytterligare 15 minuter. Vänd ner broccolibuketterna. Smaksätt med salt och red av med lite maizena utrört i vatten.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar