Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Satayspett med jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Röd chilipasta får den klassiska jordnötssåsen att explodera i munnen tillsammans med saftigt nötkött, en enkel version av den indonesiska favoriten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg köttet i en grund skål och häll över teriyakimarinaden. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen 30 minuter.
  2. Trä köttskivorna på åtta blötlagda grillspett. Trä på köttskivorna på längden. Släng marinaden.
  3. Pensla ett grilljärn med olja och hetta upp järnet på medelvärme. Lägg spetten på järnet och stek 2-3 minuter på varje sida, tills köttet är mediumstekt.
  4. Blanda jordnötssmör, vinäger, sesamolja, soja och chilipasta i en liten skål. Blanda väl. Servera spetten med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.