- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Indonesiska, marinerade grillspett.
Tips! Såsen kan kokas 8-10 min under tiden som spetten grillas, om du vill ha en lagad sås.
Instruktioner
- Skär köttet i små kuber.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Rör om så alla köttbitarna blir marinerade. Låt köttet stå ca 1 h i rumstemperatur
- Gör såsen. landa marinaden, soja, citronsaft och chilipulver. Finhacka paprika och lök och rör ner detta.
- Trä köttbitarna på grillspett eller blompinnar. Lägg gärna blompinnarna i vatten först, ca 30 min, så bränns de inte så lätt.
- Grilla köttet ööver kolglöd eller i elektrisk grill 6-7 min. Vänd spetten några gånger. Lägg upp dem på ett fat. Häll såsen över grillköttet. Servera med en landsallad av t ex lollo rosso, ekbladssallad och endive samt cocktailtomater i halvor
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar