Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saté

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Indonesiska, marinerade grillspett. Tips! Såsen kan kokas 8-10 min under tiden som spetten grillas, om du vill ha en lagad sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i små kuber.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Rör om så alla köttbitarna blir marinerade. Låt köttet stå ca 1 h i rumstemperatur
  3. Gör såsen. landa marinaden, soja, citronsaft och chilipulver. Finhacka paprika och lök och rör ner detta.
  4. Trä köttbitarna på grillspett eller blompinnar. Lägg gärna blompinnarna i vatten först, ca 30 min, så bränns de inte så lätt.
  5. Grilla köttet ööver kolglöd eller i elektrisk grill 6-7 min. Vänd spetten några gånger. Lägg upp dem på ett fat. Häll såsen över grillköttet. Servera med en landsallad av t ex lollo rosso, ekbladssallad och endive samt cocktailtomater i halvor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.