Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sausage Rolls - brittiska korvpajer

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I hela det brittiska öriket har två snabbmatsrätter satt sin prägel. Fish'n Chips är om man är riktigt hungrig, men till en öl när man är lite småsugen finns Sausage Rolls, en inbakad lite korv utan skinn med smak av salvia och muskot. Det låter märkligt, men smakar ljuvligt. Barnen älskade det... Detta recept är en "copycat". Jag köpte med mig sausage rolls i vakumpack från London och har sedan försökt efterlikna smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt degen. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och smula i jästen. Häll i matberedaren och tillsätt mjöl, salt och ägg. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i matberedaren.
  2. Blanda lök, ägg och grahamsmjöl med maskin eller för hand. låt stå och svälla ihop i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna till korvsmeten. Ta en liten klutt och tillaga någon minut i mikron. Smaka av och krydda på mer efter smak.
  3. Forma strängar av korvsmet på tallrik och kör på medeleffekt i mikron till den känns fast och fin. Lägg och svalna på ett uppläggningsfat. Gör så med all korvsmet.
  4. När all korvsmet är färdig i mikron är det dags att baka ut degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut, skär remsor i samma bredd som korvsmetsbitarna. Rulla in 1 1/2 varv. Skär i lagom långa bitar (ca 7-8 cm) och lägg på plåt.
  5. Pensla med ägg blandat med mjölk. Grädda i 7-10 minuter i 220 grader varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.