Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sauternesgelé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En söt, god och smakrik gelé, främst till ankleverterrine

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i vatten, så att de löser sig
  2. Häll Sauternesvinet (kan även vara annat sött vitt vin på övermogna druvor, t.ex. Montbazillac), i en kastrull och häll i sockret
  3. Tillsätt de upplösta gelatinbladen och värm på svag värme
  4. När bladen smält, och man rört om, hälls allt i en glasburk som får svalna och sedan ställas i kylskåp någon timme.
  5. Gelén har då stelnat och kan hackas i glänsande, fina små tärningar. Förvaras svalt.
  6. Serveras till ankleverterine (recept kommer) eller annan pâté - det är en söt kontrast även till andra pastejer...
  7. Gelén kan sparas länge i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.