Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Savarin med frukt och glass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Diabetikervänlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en liten form.
  2. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ tills smeten blir luftig. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ned mjölblandningen i smeten genom en trådsil. Rör till jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
  3. Låt kakan svalna något. Vänd på kakformen och häll över lagen från den konserverade frukten. Låt kakan ligga kvar i formen, ställ svalt och låt kakan dra åt sig fruktlagen i minst två timmar.
  4. Servera kakan på stort serveringsfat och fyll hålet med frukt. Lägg resten av frukten och skivad glass runt kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 11 september 2008

    Hej! Värt 5.5 viktväktarpoäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.