Saftig sockerkaka gjord på jästdeg serveras med likördränkt fruktsallad och en klick grädde eller glass.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll den över jästen. Blanda i socker och ägg. Rör i mjölet, lite i taget. Låt fördegen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Rör smöret riktigt mjukt och rör ner det i degen. Fördela degen i 8 smorda kransformade savarinformar. Det går även bra att använda små sockerkaksformar. Låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda kakorna längst ner i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem svalna ett par minuter innan de stjälps upp.
- Blanda alla ingredienser till lagen i en rostfri kastrull. Låt koka upp och rör om tills sockret har smält. Ta av kastrullen från plattan.
- Skala och skär apelsinen i skinnfria filéer, dela filéerna på mitten. Skala och skär melonen och äpplet i små bitar. Blanda frukten och bären och lägg det i lagen. Låt frukten dra i ca 30 minuter.
- Sila av hälften av lagen och häll den över kakorna. Lägg lite frukt i varje kaka och servera resten av frukten vid sidan om. Vispa grädden och servera till. Det passar även bra med vaniljglass. Garnera med färsk mynta och florsocker.
Publicerat den
7 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar