Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scarsdale proteinbröd

 
Skriv ut

Scarsdalemetoden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äppelvinäger blanda.
  2. Rör ner sojamjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Arbeta omsorgsfullt till en smidig deg. Degen får jäsa övertäckt ca ½ timme. Ta upp degen på bakbordet och knåda den tillsammans med det sparade grahamsmjölet.
  3. Forma en limpa, som läggs i en avlång, smord form (rymd ca 1 ½ liter) och får jäsa övertäckt till dubbel storlek 30-60 min. Gräddas i nedre dela av ugnen i 175 grader 1 timme. Förvara i kyl eller frys.
  4. Brödet skärs i tunna skivor som rostas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.