Den här rätten har inspirerats av den klassiska schweizerschnitzeln. Ett extra tillägg är den franska senapen, som verkligen ger rätten både sting och lyft. Viktigt är också att satsa på en god schweizerost även om åtgången är liten. Det går givetvis också bra med en vällagrad grevé.
Instruktioner
- Stycka kycklingen i lår- och bröstbitar. Följ hinnorna och skär först bort låren. Skär sedan tätt utmed båda sidor om bröstbenet och ner utmed revbenet så att brösthalvorna lossar. Skär kycklingbröstet fritt genom främre vingleden och följ med kniven en bit upp på ryggen.
- Frilägg och skär bort det ben på varje lårbit som suttit närmast kycklingkroppen. Bred ut och platta till bröst- och lårbitar så mycket som möjligt. Använd handflatan. krydda kycklingbitarna runt om med salt och svartpeppar. Stryk senapen på den köttiga insidan av bitarna.
- Skär osten i fyra lillfingertjocka stavar. Lägg en skiva skinka på varje kycklingdel och därpå en oststav. Vik ihop varje bröst och lår till ett spolformat paket så att skinka och ost blir så väl inneslutna som möjligt. Fäst med tandpetare.
- Vispa upp ägget med en msk vatten. Vänd kycklingbitarna först i vetemjölet, sedan äggvispet och slutligen i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli nötbrunt. Stek kycklingbitarna på svag värme ca 12 minuter på varje sida.
- Koka sockerärterna lätt medan kycklingen steker och potatisen kokar. Kryssa och droppa tomaterna i kokande vatten, ta bort skalet. Grilla tomaterna med en smörklick på toppen 5-8 minuter i ugnen. Servera kycklingen nystekt med dess tillbehör.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar