Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizerschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Lyxig och god köttbit. Stor och mättande. Välj till tyrolersås och ugnsbakad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kalvkotletterna skall vara skurna som fjärilskotletter d.v.s först skär man inte riktigt igenom. Nästa snitt skär igenom. Sedan vecklar man ut kotletten som en fjäril.
  2. Banka kotletterna så att de blir riktigt stora och tunna. Bred på lite dijonsenap, lägg på ett par skivor skinka och ett par skivor smakrik ost på varje. Vik ihop kotletterna.
  3. Dubbelpanera dem d.v.s. vänd dem i vetemjöl och sedan vispat ägg och till sist i ströbröd. Krydda med salt och vitpeppar.
  4. Stek kotletterna i medelvarm stekpanna med smör och/eller margarin tills de är gyllenbruna.
  5. Servera med tyrolersås, någon god potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.