Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smöriga farmarscones

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är inte mycket man hinner på en kvart. Dessa scones är dock ett undantag, för det tar faktiskt bara 15 minuter att baka dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Knåda in matfettet i blandningen tills blandningen är grynig.
  2. Häll ner mjölken och rör samman degen. Knåda ihop degen till en boll med fingrarna. Lägg degen i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Pressa samman degen med lätt mjölade fingrar tills den har fått formen av en fyrkant, 20x30 cm.
  3. Använd baksidan av en stekspade eller den egglösa sidan av en kniv. Tryck ut 12 lika stora bitar utan att skära helt igenom degen. Baka i ugnen tills färgen är gyllengul, ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller i ca 10 minuter. Servera sconesen ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.