Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones på formbrödsvis

(2 kommentarer)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En rolig variant av scones som är fantastiskt enkelt att baka!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt därefter filmjölk och olja. Arbeta ihop till en smidig men kladdig deg. Smörj en brödform (1,5 liter) med olja. Fös över degen i formen och tryck ut den ordentligt i botten. Ovansidan får gärna vara lite ojämn, det ger fin karaktär till det färdiga brödet. Grädda brödet längst ner i ugnen i 30 minuter i 200°C. Lossa brödet ur formen och låt den svalna något på ett galler, gärna inlindat i en bakduk. Skär i skivor med en riktigt vass brödkniv. Servera med exempelvis cream cheese och din favoritmarmelad!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • idea_ 5 september 2009

    Detta låter som något i stil med det Irländska brödet "Sodabread".

  • mat-ilda 18 februari 2011

    Detta var ett snabbt och jättegott bröd.Ett bröd som är min favorit .Tack för receptet .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.