Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Man kan även tillsätta 1 g saffran för en lite juligare variant.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 250*. Koka upp mjölken och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg, mjölk, och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryssöver kakorna och nagga dom. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker, och eventuellt mandelspån. Grädda gyllene i mitten i ugnen i cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.