Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Ganska simpelt recept, men gud var goda dem var! Faktiskt de godaste jag smakat.. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader och smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
  2. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en skål. Fördela margarinet i mjölplandningen (själv använde jag flytande margarin, något nyttigare och blir även lite smidigare) Tillsätt sedan filen och arbeta ihop det med en sked.
  3. (Degen blir lite kladdig, vilket gör att de fick det där lite speciella utseendet. finare med släta scones, men jag gillade hur konsistensen på dessa blev. Vill du ha dem släta så tillsätter du lite mjöl)
  4. Dela degen i 2 delar och tryck ut dem till runda kakor som är ungefär 2 cm tjocka, skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
  5. Sedan är det bara att skjutsa in dem i ugnen i ca 10 minuter och därefter har du en väldigt smarrig frukost eller mellanmål!:)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.