Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones från cornwall

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 17 portioner
Skriv ut

Äkta engelska scones. Njut sconsen ljumma med ost och marmelad eller naturell färskost och sylt. Eller så har du förberett den typiska röran Clotted cream och serverar den tillsammans med sylt. Dessa scones går utmärkt att frysa och bara värma i micron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker. Tillsätt fettet och gör en smuldeg med en gaffel. Tillsätt ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Tag upp degen och kavla ut den till en ca 2 cm tjock platta. Tag ut rundlar med mått, te.x ett vidare glas.
  3. Eventuellt kan du pensla med uppvispat ägg och strössla med solroskärnor eller något annat.
  4. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 225 grader 12 - 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • mmhmm 28 juli 2008

    Jättegoda scones! Rekommenderas. Men jag minskade bakpulvermängden till 1½ msk, och jag tyckte det räckte till bra. Och för att göra dem lite nyttigare kan man byta ut lite av mjölmängden mot havregryn, det märks ändå igen skillnad!

  • orange 30 juli 2009

    Jättegoda scones. Bjöd min syster med familj på detta till frukost, de älskade dem. Frös in några som vi åt dagen efter, vilket smakade gott det med.

  • saranda 14 mars 2010

    Mycket mycket goda :-)

  • Maithai 18 april 2010

    Jättegoda! Kommer definivt att göra dessa igen.

  • saranda 8 oktober 2010

    Super goda ;)

  • HannahNathalie 8 november 2010

    Alltså så gott, ett super recept

  • misspride 23 maj 2011

    Super duper scones!! :) Bjöd på frukost och det uppskattades av båda stora och små. Dock tycker jag receptet snarare räcker till 5-6 pers. Och kanske ska göras lite mindre än vad jag uppfattar att de angiver i receptet. Tack för gott recept!!

  • Annrh 6 maj 2014

    Det blir ju himla många scones... någon som testat lägga degen i kylen eller frysen och grädda hälften vid senare tillfälle? Är det dömt att misslyckas eller kan det funka bra? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.