Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med apelsinsmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vem kan motstå nygräddade scones med apelsinsmak? Bjud dem med en god hårdost, din favoritfärskost och en god sylt. Clotted cream är jättegott till scones men det har jag dessvärre inget recept på. Ur Allers nr 46/09. Dessa ska definitivt prövas till söndagsfrukost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt apelsinskal och matfett. Hacka samman till en smulig massa. Häll i yoghurt och rör snabbt samman till en slät deg.
  3. Platta ut degen på mjölat bakbord till ca 2 cm tjocklek. Ta med ett glas eller kakmått ut runda plattor som mäter ca 6-7 cm i diameter. Lägg dessa på bakpappersklädd plåt. Pensla bullarna med mjölk och grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
  4. Servera dem medan de fortfarande är varma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • croxie64 18 november 2009

    Clotted cream är enkelt att göra om man har tillgång till opastöriserad mjölk. Man hettar helt enkelt upp den till kokpunkten och sen låter den stå i en låg skål tills grädden har nått ytan och bildat ett tjockt lager av klumpar. Men det funkar inte med mjölken du köper i affären. Om den nu inte är helt opastöriserad förstås. Här i England så har vi något som kallas Heavy cream...och det kan man använda istället. Liknar gräddfilen, men utan den syrliga smaken :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.