Vem kan motstå nygräddade scones med apelsinsmak? Bjud dem med en god hårdost, din favoritfärskost och en god sylt. Clotted cream är jättegott till scones men det har jag dessvärre inget recept på. Ur Allers nr 46/09. Dessa ska definitivt prövas till söndagsfrukost!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Clotted cream är enkelt att göra om man har tillgång till opastöriserad mjölk. Man hettar helt enkelt upp den till kokpunkten och sen låter den stå i en låg skål tills grädden har nått ytan och bildat ett tjockt lager av klumpar. Men det funkar inte med mjölken du köper i affären. Om den nu inte är helt opastöriserad förstås. Här i England så har vi något som kallas Heavy cream...och det kan man använda istället. Liknar gräddfilen, men utan den syrliga smaken :)