Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Plocka några nävar blåbär och njut av hemkokt blåbärsmarmelad på nybakade scones. Det är riktig sommarlyx! Vallmofrön gör sconesen lite "nya" och roliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marmelad: Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5-10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader
  3. Blanda alla torra ingredienser till sconesen. Tillsätt det tärnade smöret och arbeta ihop med fingrarna till en smulig deg. Vispa upp ägget lätt med mjölk och citronsaft. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  4. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera sconesen nybakta med färskost och marmeladen som gärna får vara lite ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.