Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med oliver och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar scones till frukost speciellt

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. 2. Hacka oliverna och strimla tomaterna. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. Tillsätt oliver och tomatstrimlor.
  3. 3. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
  4. 4. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  5. 5. Servera gärna en god matig soppa till det nybakade brödet. En potatis och purjolökssoppa, krämig svampsoppa eller en mustig tomatsoppa passar bra till scones.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.