Sebastians dajmkaka

Jättegod långpannekaka som blir ännu vassare med en klick vispgrädde till. Bonussonen hade med sig receptet från en klasskompis en gång för länge sedan, och vi har bakat den många gånger. Svårt att sluta äta i tid, bara!

Sebastians dajmkaka
Källa: egen bild
Uppladdad av: Annafbg
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

8 ägg
12 dl strösocker
400 g smält smör eller margarin
4 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
12 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
4 dubbeldajm

Betyg (10 röster)
Visningar:
25571
Sparat:
1549

Gör så här

Rör ihop alla ingredienserna till kakan utom dajmen.
Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda längst ner i 175 grader varm ugn i 20-30 min. Kakan ska vara lite kladdig.
Krossa under tiden dajmen.
När kakan är färdig tar man ut den ur ugnen och strör över dajmkrosset över den varma kakan.
Servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av birran6
över 2 månader
över 2 månader
av Liliane
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.