Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sebastians dajmkaka

(9 kommentarer)  
Skriv ut

Jättegod långpannekaka som blir ännu vassare med en klick vispgrädde till. Bonussonen hade med sig receptet från en klasskompis en gång för länge sedan, och vi har bakat den många gånger. Svårt att sluta äta i tid, bara!

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop alla ingredienserna till kakan utom dajmen. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda längst ner i 175 grader varm ugn i 20-30 min. Kakan ska vara lite kladdig. Krossa under tiden dajmen. När kakan är färdig tar man ut den ur ugnen och strör över dajmkrosset över den varma kakan. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Debella 1 maj 2009

    Går det verkligen så mycket strösocker och fett i kakan? 1 dl strösocker väger ca 80 -90 gr ........ 12 dl = ca 1 kg oj oj - Annars verkar kakan vara en jätte god kaka! Tacksam för svar

  • Annafbg 1 maj 2009

    Ja, det gör det.... Det blir en hög och maffig kaka, den räcker till många. Inte nyttig alls, men god!

  • pasta1 11 maj 2009

    Toppen god :)) Ingen light variant men men man måste unna sig ibland ungarna åt den med god aptit

  • Jennika 24 juli 2009

    Receptet verkar väldigt mycket vara en fyrdubbel sats av "vanlig" kladdkaka med daim på. Kan det bli annat än gott?? =) LÅTER MUMS =)

  • tottemaja 28 oktober 2009

    Gjorde den här förra helgen när vi hade främmande. Supergott o sliskigt!! Hade vispad grädde till. Perfekt om man är många som ska äta, då behöver man inte göra 2 formar, då räcker det med en långpanna. Men det var skrämmande mycket onyttigt i den:D En klar 5:a!!!!

  • Neta52 30 november 2009

    Gjorde denna och hade med mig till jobbet idag. Alla tyckte den var jättegod och många bad om receptet. Den här får en femma.

  • tina66fbg 22 november 2010

    Mycket bra recept. Hade gäster i helgen och kakan blev uppskattad och den räcker ju till många. Den ska jag garanterat göra igen.

  • mmarabou 4 maj 2011

    12 dl socker? Stämmer verkligen det? Jag har lagat många långpannekakor förut men inte ens vart i närheten av den mängden socker.

  • MammaMarita 23 augusti 2011

    Mmmmmm.....RIKTIGT god kaka!!!! Högsta betyg!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.