Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med smak av citron och kanel

(1 kommentar)  
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mumsig seg hallonkaka med underbara fräscha smaker som pasar till alla fikatillfällen och enklare middagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 gader. Vispa ihop ägg och socker väldigt pösigt. Rör ner kanel, citronskal och sedan mjölet växelvis. Häll smeten i en 24 cm smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över hallonen, mängd efter smak, (går även bra att pressa lite citronsaft över). Hyvla över smöret och ställ in i ugnen i ca 25-35 minuter, (eller längre tid beronde på hur hård skorpan blivit).
  2. Servera den avsvalnade kakan gärna med lite riven choklad och pudrat florsocker över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • milanda 4 augusti 2010

    Mycket God o uppskattad. Har gjort den flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.