Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega chokladkakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Sega chokladkakor som blir som godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Vispa smör, socker och muscovadosocker ljusbrunt och pösigt. Tillsätt sirap och sist mjölet blandat med bikarbonaten och vaniljsockret. Blanda allt till en rullbar smet.
  2. Rulla ut till 4-6 längder lika långa som plåten, lägg dem på två plåtar och platta till dem. Grädda i ca 15-18 minuter. Låt dem svalna lite innan de skärs upp till kakor. Förvara kakorna i tättslutande burk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Skruttan-pluttan 21 juli 2009

    Helt underbart goda!!! Tack

  • victorsfru 16 september 2010

    vanssinnigt goda, - trots att jag lade i 1,5 tsk bakpulver INNAN jag kom ihåg att det skulle vara bikarbonat... supergoda...

  • ma77 24 april 2011

    går det inte lika bra med vanligt strösocker?

  • angelicaj89 9 maj 2011

    Muscovadosocker har den där speciella smaken som blir så god i kakorna, så byt inte ut det. De här kakorna var supergoda och gick hem hos sambo, familj och alla andra som kom och fikade :) Hur sega man vill ha dom varierar man själv genom gräddningstiden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.