Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega mandel- och chokladbakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Härliga bakelser med frisk hallongrädde. Bottnarna kan förberedas för att sedan toppas när det är dags att äta dem. Bakelserna är glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka mandlarna och chokladen fint. Riv mandelmassan grovt. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop mandelmassan med äggulorna. Vänd ner de hackade mandlarna och chokladen i mandelmassesmeten.
  3. Vispa vitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt att vispa till en maräng. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelmassesmeten. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
  4. Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna i formarna och lossa sedan bakelserna försiktigt.
  5. Vispa grädden fast tillsammans med florsockret. Mosa hallonen lite lätt och vänd försiktigt ner dem i grädden.
  6. Fördela hallongrädden på bakelserna och toppa dem med hallon, riven choklad och mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.