Härliga bakelser med frisk hallongrädde. Bottnarna kan förberedas för att sedan toppas när det är dags att äta dem.
Bakelserna är glutenfria.
Instruktioner
- Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka mandlarna och chokladen fint. Riv mandelmassan grovt. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop mandelmassan med äggulorna. Vänd ner de hackade mandlarna och chokladen i mandelmassesmeten.
- Vispa vitorna till ett styvt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt att vispa till en maräng. Vänd försiktigt ner marängsmeten i mandelmassesmeten. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt.
- Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna i formarna och lossa sedan bakelserna försiktigt.
- Vispa grädden fast tillsammans med florsockret. Mosa hallonen lite lätt och vänd försiktigt ner dem i grädden.
- Fördela hallongrädden på bakelserna och toppa dem med hallon, riven choklad och mandelspån.
Publicerat den
10 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar