Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seglarbulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Klassiker från Sandhamsbageriet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Blötlägg russinen
  2. Dag 2: Låt russinen rinna av Smält smöret och blanda med mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i blandningen och tillsätt socker, ägg, kardemumma och salt. Blanda i russin och vetemjöl och arbeta väl. Låt jäsa 30 min.
  3. Forma till bullar och pensla med vatten. Tryck ner varje bulle i pärlsocker, lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 min.
  4. Grädda i 250 grader 8-10 min

Kommentarer (1)

  • clerik2 2 juli 2012

    En god klassiker - avnjutes bäst på bryggan vid Harö Livs

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.