Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Segmjuka maränger

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Helt perfekta maränger som är sega och mjuka samtidigt! Urgott till glass med någon god sås till. En riktig sommarefterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 140 grader. Lägg äggvitor och socker i en bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande, ej stormkokande vatten och rör om tills sockret smält. Lyft åt sidan och vispa med elvisp tills smeten pöser upp sig och blir verkligt blank och tjock. Det tar 4 - 5 minuter. Klicka med två matskedar ut klickar på plåten. Grädda marängerna 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem stå över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.